محمدحسین صومی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این مراسم گفت: در راستای توسعه خدمات سلامت در کشور، زندانیان نیز به خاطر مشکلات خاص خود باید با بهره مندی از پرونده سلامت در قالب طرح پزشک خانواده مورد ویزیت و ارزیابی قرار بگیرند که در این راستا طبق هماهنگی های به عمل آمده بین معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و اداره کل زندان های استان، مرکز سلامت زندانیان با وظایف جدید در تبریز راه اندازی شد .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه پیش از این زندانیان به صورت سرپایی درمان میشدند، گفت: مرکز جامع سلامت زندان در قالب نظام نوین ارائه خدمات با مشارکت اداره زندان های استان راه اندازی شده است .
دکتر جعفر صادق تبریزی اظهارکرد: با راه اندازی این مرکز مراقبان سلامت به صورت روزانه 10 زندانی را ویزیت پایه و غربالگری کرده و براساس آن زندانیهایی که دارای عوامل خطر و بیماری هستند شناسایی و مراقبت های مستمر انجام می دهند .
وی یادآور شد: زندانیان پس از آزادی به همراه پرونده سلامت ایجاد شده به مرکز سلامت منطقه مسکونی خود ارجاع داده خواهند شد.
خشایار جمشیدی، مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی آذربایجانشرقی نیز در این مراسم گفت: این مرکز به عنوان نخستین پایگاه مرکز سلامت زندانیان کشور در تبریز به بهره برداری می رسد و با افتتاح این مرکز زندانیان از نظر بیماریهای زمینه ای پایش شده و تحت خدمات درمانی قرار میگیرند.
،
آزمایشگاه جامع سلامت در سیستم خدمات آزمایشگاهی به عنوان مرجع تایید ، تشخیص و انجام آزمایش های تخصصی و فوق تخصصی در استان محسوب می گردد که در جهت پیشبرد اهداف سلامت جامعه و طرح تحول و با رویکرد ارایه خدمات آزمایشگاهی خارج از توان بخش خصوصی و دولتی در استان و با هدف تمرکز خدمات آزمایشگاهی تخصصی و فوق تخصصی و با هدف آموزش و توانمند سازی کارکنان آزمایشگاه های تابعه بهداشتی و ایجاد خط ارتباطی مستقیم آموزش و فیلد و همچنین جلوگیری از نشت منابع مالی ناشی از خرید خدمت از سایر واحدها ( دولتی و خصوصی ) و امکان مدیریت صحیح موارد طغیان و انتشار بیماری های بدلیل در دسترس بودن داده های آزمایشگاهی و امکان پاسخ صحیح و مناسب در کمترین زمان ممکن جهت جلوگیری از انتشار بیماری های واگیر در مواقع بحران و طغیان بیماری ها در حوزه بهداشت طراحی و پیاده سازی شد .
در این مجموعه خدمات آزمایشگاهی متنوع برای استان و همچنین استان های تحت پوشش ( دانشگاه های علوم پزشکی ارومیه ، اردبیل ، زنجان و مراغه ) همچون :
1- آزمایشگاه قطب منطقه ای ایدز
2- آزمایشگاه برنامه کشوری هیپوتیروییدی نوزادان (TSHو PKU )
3- آزمایشگاه شبکه تشخیص آزمایشگاهی مالاریا
4- آزمایشگاه شبکه تشخیص آزمایشگاهی لیشمانیا
5- آزمایشگاه مرجع میکروب شناسی
6- کنترل کیفی ابزار پایه و تجهیزات آزمایشگاهی
7- الکتروفورز هموگلوبین
8- آزمایشگاه مرجع منطقه ای سل
9- مولکولی آنفولانزا
10- آزمایشگاه منطقه ای حشره شناسی
11- آزمایشگاه انجام دهنده ارجاع نمونه
12- آموزش و توانمند سازی کارگنان آزمایشگاه های تابعه
13- آزمایش ید ادرار
انجام می گیرد